©2019 by destroomkampen.nl. Proudly created with Wix.com

ALPHA CURSUS

Data en inhoud

Alpha_course_logo.png

NIEUWE ALPHA VAN START IN KAMPEN

Maandag 9 september

De Alpha cursus is een introductie in het christelijke geloof die ook in Kampen wordt aangeboden. Vanuit ‘de Stroom’ gaat op 9 september een cursus starten waarin in ongeveer tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekt wordt wat het christelijke geloof inhoudt.
De cursus is gratis en vrijblijvend. Wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De eerste avond is een vrijblijvende kennismaking die om 19.00 uur begint met een maaltijd. De cursus wordt gegeven vanuit ‘de Zijstroom’ op het Onderdijks (Bouwkamp 4) Opgeven via de mail kan ook. Stuur dan even een mailtje naar alphacursus@destroomkampen.nl. Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie dan kan je bellen met 0615128318.

jezus-icon-glas-in-lood.jpg

WIE IS JEZUS?

Maandag 16 september

Geen mens heeft de wereld zo ingrijpend veranderd en op zijn kop gezet als Jezus. Zijn impact op de wereldgeschiedenis en algemene ontwikkeling is gigantisch. Uit onderzoek blijkt dat Jezus de belangrijkste figuur uit de geschiedenis is. Op deze avond gaan we op onderzoek uit, wie Jezus eigenlijk is.

kruis.jpg

WAAROM STIERF JEZUS?

Maandag 23 september

Om een antwoord te kunnen geven op de vraag waarom Jezus stierf, moeten we eigenlijk terug naar het begin van de schepping. De eerste pagina’s van de Bijbel geven hiervan een beschrijving.
De eerste mensen op aarde waren Adam en Eva. Zij genoten van alles wat ze hadden, maar mochten van één boom niet eten: de boom van de kennis van goed en kwaad. Wanneer ze dat deden, zouden ze sterven. Ze werden verleid door de duivel in de vorm van een sluwe slang en aten toch de vruchten van die ene boom. De eerste fout (zonde) was begaan door de mens. Dit veroorzaakte een scheiding tussen hen en God.
Maar God had een reddingsplan met de wereld. Hij wilde de relatie tussen de mens en Hem herstellen. Hij stuurde zijn zoon Jezus naar de aarde om te sterven voor de fouten die wij gedaan hebben. Op deze avond horen we waarom Jezus stierf.

Man-bijbel-bijbelstudie-1000x334.jpg

BIDDEN; WAAROM EN HOE?

Donderdag 26 september

Hoe fijn is het om te kunnen bidden. Om even een momentje van stilte te pakken, een moment om te praten met God. Maar tegelijkertijd, hoe fijn het ook klinkt, kan bidden misschien best een struggle zijn.
Je kan soms het gevoel hebben dat je woorden te kort schieten, dat je tegen een dichte hemel praat of dat je gedachten alle kanten op schieten, behalve richting God. Misschien vind je het zelfs wel moeilijk om te geloven dat bidden echt werkt. Maar sta er eens bij stil dat bidden de belangrijkste vorm van communicatie is met God. Als bidden voor jou nieuw is, begin dan simpel, net als Jezus. Laat je inspireren door de gebeden van christenen om je heen. Er zijn trouwens ook heel wat hulpmiddelen die kunnen helpen. Op de derde avond van de Alpha cursus gaan we het hebben over bidden.